svētdiena, 2010. gada 28. novembris

Pirmā Advente


Ziemassvētku gaidīšanu mūsu mājās jau sākusies kādu laiciņu atpakaļ,bet līdz ar pirmo Adventi uz bērnu bieži uzdoto jautājumu: cik ilgi vēl jāgaida Ziemassvētki - varu droši atbildēt , tikai četras nedēļas.
Bijām aizbraukuši aplūkot Doma un Rātslaukuma egles. Laikam pateicoties aukstumam cilvēku nebija tik daudz kā pagājušo gadu,tādēļ varējām izstaigāt Ziemassvētku tirdziņu bez lielas drūzmas,un noskaņa patiešām bija ļoti mierīga un cilvēki izskatījās priecīgi,lai gan arī drusku nosaluši. Pēc Doma laukuma devāmies uz Rātslaukumu,kur mūs sagaidīja jau vesels cilvēku pūlis.Nebiju laikam precīzu ievākusi info,un nemaz nezināju,ka gaidāms īstais Ziemassvētku vecītis no Lapzemes.Un tad notika tas,ko bieži saka man dēls: dažreiz pēdējie ir arī pirmie ( tas saistībā ar to,ka ne vienmēr sanāk būt pirmajam,ja māsa,piemēram, pirmā uzvelk čības,bet viņš otrais,tad viņš skaļi paziņo ,ka šoreiz pirmais ir tas,kas pēdējais uzvelk čības - nu ir man ar viņu grūti šajā jautājumā,jo nu vienmēr gribas būt pirmajam,bet ne par to ir stāsts). Nu lūk, ejot cauri lielajam pūlim apstājamies pie Melngalvju nama,jo tur drusku brīvāks,pēc kāda laiciņā skatamies ,ka brauc policijas mašīna,bet aiz tās mašīna ar pašu galveno Ziemassvētku vecīti,viņš pabrauc tieši mums garām,diez vai būtu redzējuši viņu tik tuvu,ja stāvētu kaut kur pūlī pie skatuves. Puika ļoti priecīgs un laimīgs par tikšanos.
Šoreiz pirmo reizi mēģināju izgatavot Adventes vainagu ,kuru var piekarināt pie durvīm. Tā kā pietrūka lenta,nevaru to vēl atrādīt,bet tuvākajās dienas jau būs.
Mierīgu un radošu Jums šo brīnuma gaidīšanas laiku!

1 komentārs:

  1. cik labi, ka kāds pastāsta, kas Rīgā notiek. Es kaut kā to visu esmu palaidusi garām, par Lapzemes Z-svētku vecīti arī nezināju (bet labi vien ir, jo lielajam bērnam šodien visu dienu sacensības, viņš būtu kreņķējies, ka netiek...)

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...