trešdiena, 2011. gada 8. jūnijs

Ceļojums uz Londonu

Tieši pirms nedēļas atgriezāmies no mūsu lielākā kopīgā ceļojuma uz Londonu,kurp devāmies kopā ar piecgadīgo dēlu. Mazo māsu atstājām pie omas,jo ieplānoti bija gari pārgājieni ar kājām,priekš kuriem viņa vēl ir par mazu.
Mūsu ceļojumu šaubīgu sākumā darīja atkal uzdarbojies Islandes vulkāns,bet viss nokārtojās un lidmašīnas tomēr lidoja. Manas bažas par dēla pirmo lidojumu ar lidmašīnu bija gaužām aplamas. Nodrošinājusies ar sūkājamām koņčām,bažīgi gaidīju,kad lidmašīna pacelsies. Bet man par pārsteigumu dēls par lidojuma bija sajūsmā,pacēlāmies ar skaļu sajūsmas saucienu ''juhūūū''.
Vispār puikam pienākas medaļa par to,ka bez kurnēšanas izstaigāja lielos attālumus. Mēs pat vakarā bijām dažu reizi vairāk noguruši nekā viņš. Laiks bija vienkārši ideāls priekš mūsu iecerētā plāna,nebija pārāk karsts,jo karstumā noteikti nebūtu spējuši visu izstaigāt un apskatīt. Varu teikt,ka Londona man ļoti patīk,jo tur viss ir pilnīgi savādāk. Mašīnas brauc pa otru pusi,kas īpaši jāņem vērā šķērsojot ielas,jo esam raduši parasti vispirms paskatīties pa kreisi. Pilsētas ielas neveido precīzus kvartālus,bet visādi pagriežas, tā kā bez kartes neiztikt. Patika lielie parki un,protams, raksturīgā rindu māju arhitektūra. Arī modernā arhitektūra dažu brīdi liek elpai aizrauties. Londonas parki ir vienkārši skaisti,bijām Holandes parkā,kur redzējām gan cūkas,gan pāvu,kā arī skaistas zivtiņas dīķī un,protams, vāveres,kuras tur ir ļoti daudz un var pat pabarot.
Un viens no ceļojuma punktiem bija apmeklēt mūsu bērna sapņu zemi Legolandi. Lieki piebilst,ka Lego veikalā,kas atradās samērā netālu no mūsu apmešanās vietas mums bija jāieiet gandrīz katru dienu (labi,ka pie mums nav tāda veikala).
Bet nu Legolande bija vieta,kur mums noteikti vajadzēja nokļūt,dēls par to jau sapņoja un runāja vismaz pusgadu iepriekš.Biļešu cena protams ir liela,bet var dabūt kuponus,kad divi pieaugušie tiek pa vienu cenu,tad sanāk vismaz drusku mazāk,kaut cipars joprojām ir liels. Nemāku teikt ,kurā vietā šos kuponus var dabūt,bet mēs vienu dabūjām stāvot rindā pie akvārija no priekšā stāvošās sievietes,un otru mums iedeva ģimene,kas stāvēja priekšā pie kases uz Legolandi.Ar šiem kuponiem atlaides ir uz populārākajām izklaides vietām.
Legolande neatrodas Londonā ,bet gan tuvu pie Windsoras. Mēs braucām ar 702 autobusu no SC pieturas Bracnell Bus Station,un šis autobus aizved tieši līdz Legolandes galvenajai ieejai,biļeti abos virzienos var nopirkt pie šofera. Braucām aptuveni kādu stundu, un secinājām,ka Windsora ir ļoti skaista pilsēta ar ļoti lielu skaistu pili.
Vispirms apskatījām minilandi,kur daudzas ievērojamas celtnes un vietas izveidotas no lego klucīšiem. Šeit varat ievērtēt orģinālu un lego fanu darbus.Un pēc tam devāmies uz atrakcijām. Pirmo puika atzina par labu esam - vadīt īstu traktoru.Apskatot pārējās atrakcijas secināju,ka puika tā īsti negrib iet uz tām atrakcijām,jo tā kā drusku bail,bet zinot viņu,vienkārši neko neteicām un iestājāmies rindā uz braucienu ar pūķi -kaut kas līdzīgs amerikāņu kalniņiem. Un viss,viņam atvērās karuseļu čakra un tā iepatikās šis pasākums,ka nebija nemaz bail tur,kur man palika drusku šķērmi ar dūšu. Un šķērmi man sametās šajā kuģī labajā pusē,bet puika tik sajūsmā spiedza.Daudzas atrakcijas ir saistītas ar ūdeņiem un slapināšanos,tādēļ var jau savlaicīgi paņemt lietus mētelīšus,bet protams tos var nopirkt arī uz vietas. Tā kā dienas otrā pusē bija ļoti karsts,daudzi bērneļi dzīvojās pa visādām ūdens atrakcijām,zinoši vecāki mazajiem bija paņēmuši līdz peldkostīmus,bet mums tik atlika noskatīties un drusku pašaudīties ar ūdens pistolēm uz lego zvēriem.Protams pie katras atrakcijas ir jāpastāv rindā,bet pārsvarā tās iet samērā ātri.Ir pat norādes cik ilgi pie katras atrakcijas jāgaida,galvenais, ceļojumu uz Legolandi vajag ieplānot darbadienā,jo pieļauju,ka brīvdienās viss izskatās pilnīgi savādāk.Mūsu puikam jūnijā paliks 6 gadi,un varu teikt,ka visas atrakcijas viņam bija piemērotas, domāju,ka stipri vecākiem bērniem būtu drusku par garlaicīgu.Bet tas jau atkarīgs no bērna.Tāds nu bija mūsu pirmais lielākais kopīgais brauciens.
Un šo te es vienkārši nevarēju nenofotogrāfēt, nepievērsu gan uzmanību,kuram veikalam ir šis brīnišķīgais skatlogs.

4 komentāri:

  1. Cik jauks brauciens! Paldies, ka pastāstīji! :)

    AtbildētDzēst
  2. nu tās šujmašīnas skatlogā ir vienreizēji :D

    AtbildētDzēst
  3. Paldies,ka padalījies!Jauks ceļojums kopā ar bērnu!
    Mēs pirms dažām dienām atgriezāmies no sava gandrīz 5t km garā ceļojuma pa Eiropu.Tajā devāmies ar savām trim atvasēm.Mūsu pastarītei vien nepilns pusotrs gadiņšš un pievarēja pat Augsto tatru takas(gan tētim uz muguras).

    Jauku nedēļu!:))

    AtbildētDzēst
  4. Es tak esmu attapīga, nepaiet ne divi gadi, kad man pielec, kā var citus blogus palasīt... un vēl foršas lietas atrast... :)
    Ļoti patīk apraksts!
    Un skaidrs ir viens, kad kļūs siltāks, tad došos uz Windsoru (apskatīt skaisto pilsētu un lielo pili).

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...