pirmdiena, 2011. gada 25. aprīlis

Pashas recepte


Nu lūk priekš čaklajām saimniecēm recepte:

650 g biezpiena ( es ņēmu 9% Rimi biezpienu,jo tas ir ļoti viendabīgs,tik diezgan mitrs,bet nu liekais šķidrums jau notecēs,jāņem vērā arī,ka paciņa ir 180 g,es ņēmu 4 paciņas. Man liekas,ja biezpiens ir viendabīgs,tas ir galvenais nosacījums,ka labi izdosies pasha,kā arī receptē minēts,ka jāņem gan sviests,gan krējums trekns,tad arī veidojas viendabīga masa.)
75 g žāvētu aprikožu ( vīģu,dateļu),liek to , kas kuram labāk garšo
50 g riekstu ( mandeļu,pistāciju)
200 g sviesta (82%)

Vaniļas un olu putām:
3 olu dzeltenumi
125 g cukura
125 g saldā krējuma (35%)
20 g vanilīncukura ( es parasti izmantoju SantaMaria,jo tur vismaz var redzēt tumšās vaniļas skaidiņas,citos ir tikai kaut kāds vaniļas aromatizētājs)
šķipsniņa sāls

1. Biezpienu izberž caur sietu.Ļauj notecēt liekajam šķidrumam. Sasmalcina aprikozes un riekstus,es parasti riekstus drusku apgrauzdēju.
2.Gatavo vaniļas putas: Uzvāra saldo krējumu ar vanilīncukuru. Bļodā saputo olu dzeltenumus ar cukuru un sāli. Iemaisa uzvārīto krējumu un bļodiņu novieto karstā ūdens peldē. Receptē rakstīts,ka puto 1-2 min.,kamēr masa sabiezē( ja karsē ilgāk,tā saiet kunkuļos),nu bet es putoju vismaz 10 min,jo kaut kā visu laiku bija šķidrs,man liekas,ka tas atkarīgs no saldā krējuma,jo citus patiešām nav iespējams uzputot.Bet nu uz beigām biezāks palika. Putas atdzesē līdz istabas t.
3. Biezpienam pievieno mīkstu sviestu. Svarīgi,lai produkti ir istabas t. Pieliek sakapātos riekstus un žāvētos augļus. Iecilā vaniļas putas.
4. Masu liku sietā,kurā ieklāju marli,virsū liek slogu un novieto leduskupī uz 12 stundām. Sietu ieliek bļodā,lai ir kur notecēt liekajam šķidrumam.

Trekns jau tas našķis sanāk,bet nu garšīgs.............

1 komentārs:

  1. paldies, un īpaši par paskaidrojumiem. dažreiz tie sīkumi arī ir svarīgi :)))

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...