sestdiena, 2011. gada 29. janvāris

Vārda dienas kūka

Šo garšīgo kūku cepu uz savu vārda dienu. Pirmo reizi to izmēģināju pirms pāris gadiem uz savu dzimšanas dienu. Tad to pagatavoju ar orģinālo cukura glazūru,teikšu kā ir, protams ar balto glazūru izskatās daudz izsmalcinātāk un skaistāk,bet nu man kā šokolādes favorītam labāk garšoja ar šokolādes glazūru. Aizmirsu pateikt pašu galveno, šī ir burkānu kūka,tādēļ pēc receptes kūka jādekorē ar marcipāna burkāniņiem. Nu, pirms pāris gadiem man tādu īpašumā nebija,tādēļ no marcipāna masas izgatavoju rozītes,bet lapiņas izgriezu no kivi. Man pašai nu ļoti patika,kā tā kūka izskatījās. Nu re,un vīrs no pēdējā brauciena uz Vāciju atveda man marcipāna burkāniņus,tā kā bija pienācis burkānu kūkas laiks.
Lūk recepte:
250g burkānu
5 olas
200g dzeltenā cukura
šķipsniņa sāls
60g milti
3 tējk. cepamais pulveris
300g maltas mandeles
1-2 ēdamk. konjaka ( es gan nekad neesmu likusi klāt)

Baltā glazūra:
200g pūdercukura
3 ēdamk. ruma
3 ēdamk. citrona sulas

Smalki sarīvē burkānus. Saputo olu dzeltenumus ar cukuru un šķipsniņu sāls, pievieno miltus ar cepamo pulveri, mandeles, konjaku,burkānus,saputotu olu baltumu. Mīlku liek ietaukotā veidnē,cep 50-60 min 175-200 grādu temperatūrā.
Receptē teikts,ka kūku pasniedz pēc 24 h.
Šokolādes glazūru es gtavoju ļoti vienkārši, katliņā uz mazas liesmas izkausēju šokolādi, pielieku nedaudz sviestu un pāris ēdamk. ūdens.

Teikšu kā ir kūka tika visa apēsta un bija pat maza nepietiekamības sajūta,jo man jau patīk,ka vēl no rīta ar tēju var apēst kādu gabaliņu. Tā lūk,ja Jums ir luste un mājās ir nepieciešamie produkti droši izmēģiniet, nenožēlosiet.

4 komentāri:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...