pirmdiena, 2010. gada 1. novembris

Šokolādes un apelsīnu keksiņi

Cept visādus našķus man jau paticis kopš bērnības,tad gan ļāvos vairāk fantāzijai un mīklas jaucu pilnībā pēc izjūtas,protams, tādā gadījumā rezultāts iespējams visdažādākais. Pateicos savai ģimenei,ka viņi drosmīgi ēda manus ''šedevrus'' un pārāk asu kritiku nemaz neizteica,tādējādi neapslāpējot manu vēlmi atkal ķerties pie nākāmās kūkas cepšanas. Procesa gaitā nonācu pie secinājuma,ka tomēr labāk precīzi pieturēties pie norādītajiem produktu daudzumiem,jo tad visticamāk gala rezultāts būs patiešām baudāms. Esmu izmēģinājusi ļoti daudz recepšu,diemžēl ne vienmēr esmu apmierināta ar iegūto rezultātu,tādēļ šeit ar Jums dalīšos ar pārbaudītām lietām,kas garšo ne tikai man ,bet arī manai ģimenei un draugiem.

Šos keksiņus mūsmājās cepu ļoti bieži,jo tos ir ātri un viegli pagatavot, un protams, visi acumirklī kārām mutēm tiek noēsti. Orģinālā recepte ir no A.Karmelas grāmatas " Zīdaiņa un mazuļa uzturs",bet es esmu daudzreiz arī eksperimentējusi,pievienojusi dažādas ogas,biezpienu u.c.
Tātad nepieciešams:

125.g milti
2 ēdamkarotes kakao pulvera
125.g sviesta
125.g pūdercukura
2 olas
1 neliela apelsīna miziņa,sarīvēta
60 g šokolādes
1 tējkarote cepamā pulvera

Sviestu parasti izkausēju un samaisu ar pūdercukuru. Miltus sajauc ar kakao un cepamo pulveri. Olas krūzītē sakuļ. Sviestam ar pūdercukuru pievieno sakultās olas un miltu maisījumu. Pierīvē apelsīna miziņu un gabaliņos sadrupinātu šokolādi. Maisa līdz izveidojas viendabīga masa. Mafinu pannā lieku keksu papīrīšus un piepildu līdz pusei ar mīklu.Cep 180 grādos apmēram 15 min. Lai izdodas!!!

2 komentāri:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...