pirmdiena, 2010. gada 15. novembris

Medus kūka


Kādreiz man likās,ka lai pagatavotu šo našķi, jābūt lielām iemaņām,kā arī pagatavošanas process ir gana sarežģīts. Manas nepamatotās šaubas izdzēsa "Ievas Virtuves" ( 28.10.2009. Nr.3) žurnāls. Šī jau ir otrā reize,kad cepu šo kūku,un tas ir labs rādītājs,jo daudzas receptes izmēģinu tikai vienu reizi un saprotu,ka vairs to neatkārtošu. Un lūk nepieciešamās sastāvdaļas:

100 g sviesta
2/3 glāzes cukura
2 olas
2 ēdamkarotes medus
1 tējkarote dzeramās sodas
3 glāzes miltu

Pildījums:

800-1000 g skāba krējuma
1/2 glāze cukura
rīvēta citrona miziņa

Olas saputo ar cukuru, liek trauku ūdesns peldē un pievieno pa mazam gabaliņam sviestu,visu laiku maisa,kamēr sviests un cukurs izkūst. Citā traukā maisot karsē medu ar sodu,masa saputojas,nogaida,līdz masa kļūst tumša un nedaudz saplok,tad to pievieno siltajai olu masai. Iesijā un iemīca miltus,saveļ un sadala trīs daļās. Katru daļu ļoti plānā kārtā ieklāj viegli ietaukotā capampannā. To pašu dara arī ar pārējām divām mīklas daļām.Jo plānākas kārtas,jo garšīgāka kūka.Lai cepoties plāksnēs nerastos gaisa burbuļi,tās ar dakšiņu sabaksta. Liek sakarsētā krāsnī 200 grādu t. cep 5-6 min..
Katru izcepto plāksni ņem tūlīt no pannas,pārgriež uz pusēm. Saputo krējumu ar cukuru un citrona miziņu,klāj biezā kārtā starp visām sešām plāksnēm,arī virspusi noklāj ar krējumu. Es kūku kārtoju stikla traukā ar augstām malām,tad varu droši likt krējumu tiešām biezā kārtā,nebaidoties,ka tas iztecēs,parasti, izmanoju 1 kg krējuma. Pa virsu pārkaisu sarīvētu šokolādi.
Lai labi garšo!

4 komentāri:

  1. laikam esmu palaidusi garām šito gardo izēšanos!!!

    AtbildētDzēst
  2. Jā,mēs te visi drusku baciļaini,bet tas jau netraucē našķēties

    AtbildētDzēst
  3. Jaa-mees ar meito shito kuuku ar cepam divataa-vinjas darbinjsh vienmeer ir smeereet pildiijumu....manam viiram pat saldumu nemiilulim shitaa riktiigi gaaja pie sirds...

    AtbildētDzēst
  4. Vēl krutāk ir iežņaugt dzīvu citronu tanī krējumā

    AtbildētDzēst

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...